Τελευταια Νεα

15 Φεβ 2012

Ηττήθηκε 2-0 ο Παναιτωλικός από τον Λεβαδειακό


Εχοντας έναν εξαιρετικό Σουμπίνιο στη σύνθεσή του, που σημείωσε δυο γκολ, είχε ένα οριζόντιο δοκάρι, έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναιτωλικού και είχε για άξιο συμπαραστάτη τον Ναπολεόνι, ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τους Ακαρνάνες!
Ετσι λοιπόν, οι Βοιωτοί που ξεκίνησαν με ντεζαβαντάζ το πρωτάθλημα έφεραν την κατάσταση στα μέτρα τους, καθώς μ' αυτή τη νίκη έφτασαν στους 19 βαθμούς, ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη κι έχει και δυο ματς λιγότερα!
Από την άλλη, η παρατεταμένη περιόδος ντεφορμαρίσματος που διανύει ο Παναιτωλικός, υφίσταται και συνεχίστηκε και στο ματς της Λιβαδειάς με τους Ακαρνάνες να έχουν... τρικυμία στην άμυνα.
Με ενισχυμένο κέντρο και οι δύο
O Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό με Κυριακίδη στο τέρμα, αριστερά τον Μεντί, δεξιά τον Μουλόπουλο, Αλεξίου, Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, Κόρμπο, Ζησόπουλο κόφτες, Σουμπίνιο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ο Ναπολεόνι έπαιξε αριστερά, ο Φαβάλι δεξιά κι ο Βασιλείου στην κορυφή.
Ο Λεμονής έχει τον Τσενάμο στο τέρμα, αριστερά τον Αντι, δεξιά τον Σιόντη, Μητρόπουλο, Κούσα σέντερ μπακ, Μουμίν, Ρότσα Θεοδωρίδη στο κέντρο, τους Καμαρά (αριστερά), Ακαλέ (δεξιά) και Χαριστέα (κορυφή).
Ο Λεβαδειακός τις φάσεις και τα γκολ
Ο Λεβαδεικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και μέχρι το 10' που άνοιξε το σκορ είχε χάσει άλλες δυο καλές ευκαιρίες, με τον Σουμπίνιο να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Τσενάμο.
Τελικά τα αμυντικά προβλήματα των φιλοξενούμενων δεν βρήκαν λύση και στο 10' ο Ναπολεόνι κινήθηκε από αριστερά, σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας των Ακαρνάνων κι ο Σουμπίνιο από κοντά άνοιξε το σκορ.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να συνέλθει, είχε ένα σουτ με τον Ακαλέ, όμως οι Βοιωτοί έχασαν στη συνέχεια άλλες δυο καλές ευκαιρίες με τον Ναπολεόνι (22') και τον Σουμπίνιο (27').
Οι φιλοξενούμενοι πάντως έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κούσας έδωσε με δύσκολο σουτ στη μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Μουλόπουλος σαν από μηχανής Θεός έδιωξε πάνω στη γραμμή (33').
Πάντως τα αμυντικά τους κενά ήταν μεγάλα και οι Βοιωτοί δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι την καλή δουλειά που έκαναν οι μέσοι και οι ακραίοι τους. Κάπως έτσι πήγε το ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό να έχει κατοχή, υπεροχή σε όλες τις γραμμές και δίκαιο προβάδισμα.
Μπορεί τα στατιστικά να έδειχναν τελικές 5 (3)- 6 (3), αλλά οι φάσεις των γηπεδούχων ήταν πιο «καθαρές» σε αντίθεση μ' αυτές του Παναιτωλικού που είχε μόνο μια καλή ευκαιρία να σκοράρει με τον Κούσα.
Που να τον πιάσουν...
Στην επανάληψη ο Λεμονής αφού είχε δει τα προβλήματα στην άμυνα έβαλε στο ματς τον Αναστασιάδη ο οποίος έπαιξε στο πλευρό του Κούσα στο κέντρο της άμυνας κι ο Μητρόπουλος προωθήθηκε στο κέντρο για να περιορίσει τον Σουμπίνιο που... έβγαζε μάτια.
Μάταια όμως, καθώς ο Βραζιλιάνος παραλίγο να βάλει ένα από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς, όταν στο 53' είδε τον Τσενάμο εκτός θέσης έκανε τη λόμπα από τη σέντρα (!) εκμεταλλευόμενος και τη φορά του δυνατού αέρα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!
Ο Παναιτωλικός συνέχισε να το παλεύει κι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 57' με τον Χαριστέα να κάνει ωραία κίνηση, να σουτάρει προς την εστία, όμως ο Κυριακίδης του είπε «όχι» κρατώντας το 1-0.
Ο Λεβαδειακός έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους κι έψαχνε την κόντρα. Σε ένα δίλεπτο μέσα, οι Βοιωτοί έχασαν δυο τετ α τετ με τους Κόρμπο (69'), Σουμπίνιο (70') και είδαν τον Λισγάρα να χάνει το... άχαστο από τα δυο μέτρα, όντας μόνος με τον Τσενάμο στο 71'!
Τα αμυντικά κενά των Ακαρνάνων δεν διορθώθηκαν κι έτσι ο Λεβαδειακός συνέχιζε να χάνει φάσεις, που θα μπορούσαν να του στοιχίσουν...
Ο Λεμονής στο τελευταίο τέταρτο τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς τον Φερνάντες αντί του Μητρόπουλου κι έτσι έπαιξε μόνο με έναν κόφτη, τον Μουμίν, αφού κι ο Ρότσα έπαιζε λίγο πιο ψηλά.
Τελικά οι Βοιωτοί εκμεταλλεύτηκαν την «τρικυμία» στην άμυνα του Παναιτωλικού και στο 84' ο κορυφαίος του αγώνα Σουμπίνιο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με την έβδομη τελική του προσπάθεια έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Κουτσόπουλου.
Στο 88' ο Κυριακίδης είπε για άλλη μια φορά «όχι» στον Χαριστέα, διατήρησε ανέπαφη την εστία του κι ο Παράσχος έβγαλε από το ματς τον κορυφαίο του αγώνα, Σουμπίνιο, για να γνωρίσει την αποθέωση, ρίχνοντας μέσα τον Μελισσά.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα, με τον Λεβαδειακό να παίρνει το «χρυσό τρίποντο», να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη, να ρίχνει τον Παναιτωλικό στο καναβάτσο και να πηγαίνει την Κυριακή στο Αγρίνιο για τη... ρεβάνς, έχοντας και δυο ματς λιγότερα (Κέρκυρα, ΠΑΣ)!
ΣΚΟΡΕΡ: 10', 84' Σουμπίνιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΔΟΚΑΡΙ: 53' Σουμπίνιο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51' Φαβάλι - 23' Χαριστέας, 63' Σιόντης, 73' Καμαρά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι (90+2' Πόποβιτς), Σουμπίνιο (89' Μελισσάς), Φαβάλι, Μεντί, Αλεξίου, Βασιλείου (69' Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Σιόντης, Αντι, Κούσας, Μουμίν, Μητρόπουλος (77' Φερνάντες), Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης (87' Καραμαλίκης), Καμαρά, Ακαλέ (46' Αναστασιάδης).



« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.