Τελευταια Νεα

25 Μαρ 2012

Ηττήθηκε 1-0 ο Παναιτωλικός



Η ΑΕΚ μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έπαιξε όσο χρειαζόταν για να φτάσει στην τελική επικράτηση απέναντι στον Παναιτωλικό με 1-0 και να παραμείνει το φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη.
Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να ανοίγει το σκορ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να... απλοποιεί τα πράγματα για τη συνέχεια.
Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έφτασε ακόμα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που θέλει πάση θυσία προκειμένου να εκτίσει την πιθανότητα ποινής αποκλεισμού! Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ δεν άφησε καλές εντυπώσεις και ούτε.... μάγεψε με την απόδοσή της.
Τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν... ωσεί «παρών» στο γήπεδο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναιτωλικό να απειλήσει και να φτάσει (σε μερικές περιπτώσεις) κοντά στην ισοφάριση. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία αφού έμεινε στους 25 βαθμούς και έχει να δώσει τις εναπομείναντες αγωνιστικές τέσσερα δύσκολα ματς με Ολυμπιακό (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Άρη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).
Ξεκίνημα με πάρε – βάλε
Με το ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ ήθελε να πιέσει ψηλά με τους Μάκο και Καφέ, ενώ ο Κωστένογλου προτίμησε τελικά τον Ρότζερ Γκερέιρο για το βασικό σχήμα της ομάδας. Στα άκρα υπήρχαν οι Σιαλμάς και Λεονάρντο, με τον βραζιλιάνο να «φτιάχνει» το γκολ της «Ένωσης» με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα.
Με εκπληκτικό σπριντ μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού και (με το... εξωτερικό) «έκοψε» τη μπάλα στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο, ανοίγοντας νωρίς-νωρίς το σκορ. Με αυτό το γκολ η ΑΕΚ απαλλάχθηκε από το άγχος, πρόσεξε περισσότερο στην άμυνα, έλεγξε απόλυτα τον χώρο της μεσαίας γραμμής και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός άρχισε να ανοίγεται για την ισοφάριση.
Μπορούσε και άλλα γκολ
Με εξαίρεση τον ταχύτατο Άντι ο οποίος προσπαθούσε να δημιουρήσει καταστάσεις, είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά, ο Παναιτωλικός δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα απειλητικός. Μοναδική εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Γκόλια που πέρασε άουτ. Η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες ήταν η ΑΕΚ που θα μπορούσε να πετύχει (τουλάχιστον) ένα ακόμα γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Χάιλάιτ του πρώτου μισού του αγώνα ήταν ένα τακουνάκι του Λυμπερόπουλου στον Σιαλμά, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο από πλεονεκτική θέση. Ένα ακόμη γυριστό του Καφέ ξεσήκωσε τους 6.000 φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας, όταν μετά την κεφαλιά που επιχείρησε είδε τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Νωθρή ΑΕΚ, φλύαρος Παναιτωλικός
Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ «έκατσε» στο γκολ του πρώτου ημιχρόνου και παρά το «φρεσκάρισμα» που επιχείρησε ο Κωστένογλου με την αλλαγή του Κλωναρίδη στη θέση του Σιαλμά, δεν μπόρεσε να κάνει κάποια αξιόλογη φάση στην εστία του Τσενάμο. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Κωνσταντόπουλου με αντεπιθέσεις.
Οι Χαριστέας και Ρότσα ήθελαν να κάνουν το... κάτι παραπάνω σε δύο περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να «κλειστούν» από την άμυνα της ΑΕΚ και να χάσουν την ευκαιρία για την ισοφάριση. Η πίεση του Παναιτωλικού δεν απέδωσε καρπούς και λίγο έλειψε η ΑΕΚ να κάνει το 2-0 στην αντεπίθεση, αλλά ο Μπέλεκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσενάμο σε ένα τετ α τετ τρία λεπτά πριν από τέλος.
ΣΚΟΡΕΡ: 10' Λυμπερόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαγός, Καφές, Μάκος, Λυπερόπουλος, Μητρόπουλος
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Λαγός, Μάκος, Καφές, Γκερέιρο (67' Ρίκκα), Λεονάρντο (80' Μπέλεκ), Σιαλμάς (46' Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (60' Ονουάτσι), Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης (82' Φερνάντες), Αντί (80' Ακαλέ), Καμαρά
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.