Τελευταια Νεα

3 Μαρ 2012

Τα «καναρίνια» βγήκαν από τα Πηγάδια!

Μετά από 11 ολόκληρες αγωνιστικές, ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια.
Η ομάδα του Τάκη Λεμονή πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθειας της να αποφύγει τονυποβιβασμό ενώ από την άλλη οι «ακρίτες», οι οποίοι αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες από το 55', γνώρισαν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα.
Ο Ντέβιντ Αντι πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τα «καναρίνια» που στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη τους, την πρώτη από τις 11 Δεκεμβρίου και το ματς με τον ΟΦΗ. Ο Μανώλης Μπέρτος είδε στο 55' απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Δελφάκη για επικίνδυνο τάκλιν στον Μητρόπουλο.
Η εικόνα του αγώνα
Για την Ξάνθη απουσίαζε ο Μαρκόφσκι (εκτίει ποινή) και για τον Παναιτωλικό ο Χαριστέας, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και οι Κουτρομάνος, Εντζεγκουέλε και Μπλάζιτς (τραυματίες).
Η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις. Ο Νταρμπιόν ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των «ακριτών», σε ένα παιχνίδι που είχε κακό ρυθμό.
Στο 23' οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν μετά του σέντρα του Μαρσελίνιο, ο Καζάκης έκανε μια προβολή με φάλτσα αλλά ο Τσενάμο ήταν σε ετοιμότητα.
Ο Παναιτωλικός είχε στην επιθετκή του τριπλέτα τον Καμαρά στο κέντρο, τον Ακαλέ δεξιά και τον Αντι στα αριστερά. Από συνδυασμό των Αφρικανών η ομάδα του Αγρινίου κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ σε μια ανύποπτη φάση στο 40'.
Ο Ακαλέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αντι, που ήταν αφύλακτος στην περιοχή, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη -επί της ουσίας- ευκαιρία των φιλοξενούμενων!
Διπλή αλλαγή για την Ξάνθη είχαμε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Βλαχοδήμος και Σουάνης πήραν τις θέσεις των Πόι και Καζάκη για να τονώσουν την επιθετική γραμμή, ενώ αλλαγή έκανε και ο Λεμονής με τον Ονουάτσι να αντικαθιστά τον τραυματία Ακαλέ (ένιωσε ένα σφίξιμο).
Όμως στο 55' η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Μπέρτος έκανε επικίνδυνο τάκλιν (βρήκε στο καλάμι) τον Μητρόπουλο και ο Δελφάκης ορθώς έδειξε κόκκινη κάρτα.
Ο Παναιτωλικός αν και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δέχτηκε την πίεση της Ξάνθης ενώ ο Λεμονής έχασε με τραυματισμό και τον Ντέιβιντ Αντι που έδωσε την θέση του στον Μουμίν στα μέσα της επανάληψης.
Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Τσενάμο, όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν θετικός κα κράτησε την εστία του ανέπαφη.
Μάλιστα στο 79' τα «καναρίνια» λίγο έλειψαν να πετύχουν το 2-0 όταν μετά από λάθος του Βασιλικάκη ο Ονουάτσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Βιβιανί αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης έσωσε την ομάδα του από το 0-2.
ΣΚΟΡΕΡ: 40' Αντι


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ι. Δελφάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 55' Μπέρτος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55' Σουάνης, 75' Πλατέλλας, 85' Ντάνι - 42' Ακαλέ, 62' Σιώντης, 90' Μουνίν


ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (74' Πλατέλλας), Πόι (46' Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Καζάκης (46' Σουάνης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Ντολεζάι, Κούσας, Σιόντης, Αντι (65' Μουμίν), Μητρόπουλος, Ρότσα, Ακαλέ (46' Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (87' Καραμαλίκης), Καμαρά.




« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.