Τελευταια Νεα

2 Μαΐ 2012

Δια πυρός και σιδήρου...


Με νίκη προχώρησαν τα λιοντάρια έναντι του σκληροτράχηλου και αξιόμαχου Ίναχου Αμφιλοχίας με 82 – 68 στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής. 
Η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο προδίδει ενδεχομένως το τελικό σκορ μιας και ο Ίναχος αποδείχτηκε πολύ σκληρή ομάδα , η οποία έμοιαζε αποφασισμένη να παλέψει παίρνοντας και μία ρεβάνς για τον πρώτο αγώνα όπου είχε παραδοθεί άνευ όρων.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα μας παρουσιάστηκε αρκετά νευρική κάνοντας παιδαριώδης λάθη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παραλίγο να βρεθεί σε δυσάρεστη θέση αφού μία ήττα θα γκρέμιζε ό,τι είχε χτιστεί μέχρι εκείνη την ώρα.
Αναλυτικότερα το α΄δεκάλεπτο ήταν ένας εφιάλτης αφού οι παίχτες μάλλον είχαν μείνει στο ψήσιμο του οβελία παρά έδειχναν συγκεντρωμένοι στον αγώνα με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο προκαλώντας εκνευρισμό και άγχος. Μάλιστα αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι στις βολές η διαφορά θα μπορούσε να εκτοξευτεί σε διψήφια νούμερα. Βέβαια οι διαιτητές για ένα ακόμη παιχνίδι δεν βοήθησαν να παιχτεί μπάσκετ μιας και η σφυρίχτρα δεν σταμάτησε να ηχεί φτάνοντας εντέλει στο ά δεκάλεπτο τα 18 φάουλ εκ των οποίων τα 13 για την ομάδα μας!!!
Σ΄εκείνο το σημείο ο προπονητής μας κατσαδιάζοντας τους παίχτες αλλά ταυτόχρονα δίνοντας το έναυσμα για αντεπίθεση « ξύπνησε » τους παίχτες οι οποίοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνα  αλλά και την επίθεση βάζοντας τα θεμέλια για μία ακόμη νίκη. Στην επανάληψη και ιδιαίτερα από το 25΄ έως 30΄ λεπτό τα λιοντάρια βραχυκύκλωσαν κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι σκληροί του Ινάχου οι οποίοι με τρία συνεχόμενα τρίποντα γύρισαν το ματς από τους – 17 στο -2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον.
 Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο πολύπειρος Διαμαντόπουλος , άφαντος μέχρι εκείνη τη στιγμή μιας και από το πρώτο δεκάλεπτο έπαιζε με τρία φάουλ,  βγάζοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα στο παρκέ και κερδίζοντας τη μπάλα 4 φορές με ισάριθμα κλεψίματα κλείδωσε το ματς βοηθώντας ταυτόχρονα τους συμπαίχτες του να πετύχουν με τη σειρά τους εύκολα και αποφασιστικά καλάθια και να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη δια πυρός και σιδήρου .
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για την ομάδα μας η οποία περιμένει με αγωνία τα επόμενα ματς της αντιπάλου ομάδας του Μοναστηρακίου για να μάθει ποιος τελικά θα τερματίσει πρώτος τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα θετικές φαίνονται να είναι και οι εξελίξεις σχετικά με την πρόταση της ΕΣΚΑΒΔΕ για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών της Α2 και Α1 σε μία κατηγορία με το σχηματισμό 3 Ομίλων προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα για τις ομάδες μιας και η οικονομική κρίση δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Αυτό για την ομάδα μας σημαίνει ότι , κατά ένα μεγάλο ποσοστό , του χρόνου ενδεχομένως να παίζει σε ένα νέο πρωτάθλημα σαφώς πιο δυνατό αλλά με πολλές προκλήσεις.
Και οι προκλήσεις είναι κάτι ,  που η διοίκηση απλόχερα θα δεχτεί…
Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 13-19 , 23-10 , 18-23 , 28-16 ενώ σκόραραν για την ομάδα μας οι , Διαμαντόπουλος 13 , Κουλαουζίδης 12 , Κουφός 10, Παληκύρας 6 , Μήλος 19 , Ψευδός 12 , Δάλαρης 2 , Καμπάς 2 και Μπέλλας 6.


http://www.leonbc.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.