Τελευταια Νεα

16 Αυγ 2013

Συνέντευξη του ταμία του Α.Ο.Γαλατά Συμεών Κρέτση

Προσθήκη λεζάντας
- Ασχολείστε για πρώτη φορά με την διοίκηση της ομάδας, είστε ένας νέος άνθρωπος όπως και η πλειοψηφία του ΔΣ. Τι σας ώθησε στο να λάβετε την απόφαση να συμμετάσχετε στην διοίκηση της ομάδας;
--Η ενεργή μου συμμετοχή στα αγωνιστικά δρώμενα του ποδοσφαίρου σταματάει, μερικά χρόνια πριν, όταν κατά την διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων μαζί με φίλους και συμμαθητές, κάναμε πως δεν ακούγαμε το κουδούνι που μας καλούσε να μπούμε στις σχολικές αίθουσες, προσπαθώντας να κερδίσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στο προαύλιο, για περισσότερες μπαλιές και περισσότερα φιλόδοξα σουτ στην αντίπαλη εστία. Σήμερα, ξανά μαζί, με τους ίδιους και περισσότερους φίλους αλλά και με παλιούς συμμαθητές να βρίσκονται είτε στην διοίκηση, είτε ως παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, είμαστε συμπαρατεταγμένοι στην κοινή προσπάθεια και συστρατευμένοι στον κοινό αγώνα για την ομαλή λειτουργία, την δυναμική και επιτυχή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μας. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που ενώνει το χωριό μας, που συσπειρώνει την νεολαία του τόπου μας και προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και γι αυτό θέλησα κι εγώ να συμμετέχω ενεργά. Ιδιαίτερα σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τους πρωτόγνωρους, που όλοι στέκουμε αμήχανοι μπροστά στην αποκαλυπτικών διαστάσεων οικονομικοπολιτική, αλλά επί της ουσίας βαθιά κοινωνική, κρίση, οι κοινωνίες των ανθρώπων πρέπει να είναι ενωμένες για να είναι δυνατές, εμείς οι νεολαίοι πρέπει να σπεύσουμε στις ρίζες του πολιτισμού μας για να νοηματοδοτήσουμε ξανά την ζωή μας και να βρούμε τον βηματισμό μας. Το κράτος, που ως παράγοντας μέχρι σήμερα ήταν πανταχού παρών, ελέω κρίσης, συρρικνώνεται ανησυχητικά έως επικίνδυνα. Παραδοσιακές κρατικές δομές όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός γνωρίζουν τον εκμηδενισμό ή και την εξάλειψη. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, ή ακόμα καλύτερα, η κοινωνική πρωτοβουλία, η κοινωνία των πολιτών, καλείται να καλύψει το κενό που δημιουργεί η κρατική απουσία. Έχω την πεποίθηση, ότι ως πολίτες πρέπει να είμαστε ενεργοί, πρέπει να συμμετέχουμε, όπου και όπως μπορούμε. Αυτό το λίγο ή το πολύ που κατέχει ο καθένας μας, πρέπει να το εισφέρει για το κοινό καλό. Οφείλουμε να ενδυναμώνουμε με την συμμετοχή μας, τις συλλογικές προσπάθειες. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Γαλατά δεν είναι μόνο ένα, δύο ή τρία άτομα. Είμαστε όλοι μας. Το ίδιο και ο πολιτιστικός σύλλογος, το ίδιο και οποιοσδήποτε άλλος σύλλογος υπάρχει ή θα υπάρξει και έχει κοινωφελή χαρακτήρα. Ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο παπάς, ούτε ο δάσκαλος του χωριού, όσο ικανοί κι αν είναι, δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο κοινωφελές έργο τους, εάν δεν πλαισιώνονται από τους χωριανούς, οι οποίοι με την έμπρακτη στήριξή μας, την φιλική συμβουλή μας, την καλοπροαίρετη κριτική μας, θα βοηθήσουμε στο έργο τους. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή του χωριού μας, δημιουργούμε ένα φιλόξενο περιβάλλον δίνοντας διέξοδο, και λειτουργώντας αποσυμφορητικά, για τα μεγάλα αστικά κέντρα που ασφυκτιούν υπό το βάρος των σύγχρονων συνθηκών ζωής.
- Στο ΔΣ καταλαμβάνετε την θέση του Ταμία. Πως σχεδιάζετε ως διοίκηση να καλύψετε τις οικονομικές ανάγκες της ομάδας;
--Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως η σημερινή, η ομάδα μας καλείται να επιβιώσει λειτουργικά και οικονομικά, χωρίς οι όποιες οικονομικές δυσκολίες, να επηρεάσουν τους παίκτες μας και κατ’ επέκταση, το αγωνιστικό κομμάτι. Η διοίκηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και επεξεργάζεται κάθε δυνατό ενδεχόμενο προκειμένου να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα στηρίξουν την βιωσιμότητα και την λειτουργία της ομάδας. Πολύτιμος αρωγός και σ’ αυτή την προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας έχει σταθεί, στέκεται και, είμαι σίγουρος, πως θα συνεχίσει να στέκεται, ο φίλαθλος κόσμος του τόπου μας, που ανεξαρτήτως οικονομικής συγκυρίας και πάντα στο μέτρο του δυνατού, είτε μέσω των χορηγιών, είτε μέσω των εισιτηρίων, είτε μέσω της συμμετοχής του στις διάφορες εκδηλώσεις της ομάδας, δηλώνει παρόν και ενισχύει οικονομικά τους σκοπούς της ομάδας. Τρανό παράδειγμα, και μάλιστα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την διοίκηση, οι χορηγίες σύσσωμου του επαγγελματικού κόσμου του χωριού μας. Παρ’ ότι ο τομέας των επαγγελματιών χειμάζεται οικονομικά, η στήριξη προς την ομάδα ήταν εξόχως σημαντική. Επειδή όμως δεν θα ‘θελα να περιορίσω την στήριξη των επαγγελματιών μόνο στον οικονομικό τομέα, αισθάνομαι την ανάγκη να πω, ότι σε επίπεδο συμβολισμού είναι αναμφισβήτητα σημαντικότερη η ηθική στήριξη που εισπράττει η ομάδα μας από τον εμπορικό κόσμο του τόπου μας, καθώς ακόμη και όσοι οικονομικά δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, είχαν να πουν μια καλή κουβέντα κι ένα λόγο στήριξης για την νέα αγωνιστική χρονια.
- Πρόσφατα είχαμε συνέντευξη του Γενικού Αρχηγού της ομάδος, Νικόλαου Τριανταφυλλου, και με βάση τα λεγόμενα του θα δοθεί έμφαση στην συμπεριφορά των παικτών και το «ευ αγωνίζεσθε». Δεδομένου ότι στις μικρές κατηγορίες, δυστυχώς υπάρχει η νοοτροπία ότι πολλά παιχνίδια κερδίζονται με τον “τσαμπουκά”, πως θα καταφέρετε να πετυχετε τον στόχο σας;
--Πράγματι, κοινός τόπος, όλων των μελών της νέας διοίκησης είναι η ηθική συμπεριφορά των παικτών μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γι’ αυτό έχουμε θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την εμπέδωση κλίματος ευπρέπειας και ήθους μέσα στην ομάδα. Ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα, την κάλυψη των αναγκών των παικτών μας σε υποστηρικτικό υλικό, ή και ό,τι άλλο χρειαστεί, επιχειρώντας μ’ αυτό τον τρόπο και οι παίκτες να είναι ικανοποιημένοι με την διοίκηση και η ομάδα να είναι πιο «δεμένη» και να προσιδιάζει περισσότερο στα πρότυπα μεγάλων επαγγελματικών συλλόγων, με βασικό κέρδος την βέλτιστη απόδοση μέσα στο γήπεδο, την απουσία της οποίας συνήθως έρχεται να καλύψει ο τσαμπουκάς. Οι τσαμπουκάδες και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση ούτε μέσα ούτε έξω απ’ το γήπεδο. Τέτοιες μεθόδους επίτευξης αποτελεσμάτων, μετέρχονται ομάδες που όχι μόνο δεν σέβονται τον εαυτό τους αλλά και αγωνιστικά είναι απαράδεκτες. Η ομάδα μας δεν έχει ανάγκη από τέτοια μέσα για να πετυχαίνει τους στόχους της, κι απέναντι στους κάθε λογής τσαμπουκάδες και τραμπούκους, προτάσσει τον παλμό της, την αγωνιστική της διάθεση κι ένα σύνολο παικτών που ξέρουν να κερδίζουν τα παιχνίδια σεβόμενοι την ιστορίας της φανέλας που φορούν, τον εαυτό τους και τους αντιπάλους.
-Ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία στην ομάδα και στους στόχους σας.
--Καλή αγωνιστική χρονιά , χωρίς τραυματισμούς για τους παίχτες μας και μακάρι να δούμε ένα όμορφο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ.
« PREV
NEXT »