Τελευταια Νεα

26 Αυγ 2013

Συνέντευξη Κώστα Καρακώστα (Μέλος Δ.Σ. Α.Ο.Γαλατά)


-Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας του συλλόγου και περίπου ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σαν μέλος του ΔΣ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία της ομάδας;
--Σας ευχαριστώ καταρχήν που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για την ομάδα μας, με την σειρά μου θα ήθελα να μας καλωσορίσω όλους και ειδικότερα τα νέα πρόσωπα που προστεθήκαν στην «οικογένεια» της ομάδος του χωριού μας. Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, εδώ και αρκετούς μήνες απουσιάζω για επαγγελματικούς λόγους από το χωριό, δεν παύω όμως να ενημερώνομαι συχνά για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα και όχι μόνο, οπότε και θα απαντήσω σαν να ήμουν εκεί. Πιστεύω λοιπόν πως η ομάδα μας θα παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται από κάθε άποψη και το λέω αυτό με σιγουριά έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες-μέλη που απαρτίζουν την φετινή διοίκηση του συλλόγου. Αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα γίνουν και θαύματα, εξάλλου όλοι μας γνωρίζουμε και βιώνουμε τις δυσκολίες της εποχής, οπότε και θα πρέπει να παραμείνουμε λογικοί .
-Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Πως θα το χαρακτηρίζατε; Και θα θέλαμε και ένα σχόλιο για την πρεμιέρα στην έδρα σας , την 2η αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσετε την ομάδα του πρώην προπονητή σας.
--Το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουμε είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο κατά την άποψη μου, και το γνωρίζω από προσωπική μου εμπειρία. Σίγουρα το πρόγραμμα θα το χαρακτήριζα δύσκολο, αλλά θεωρώ πως είναι στα υπέρ μας, καθότι καμία ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη στην αρχή. Με βάση αυτή την θεωρία δεν υπάρχουν φαβορί. Σε περίπτωση όμως που υπάρξουν απώλειες θα έχουμε την δικαιολογία ότι παίξαμε με τα δυο φαβορί της πρώτης θέσης με βάση τις συζητήσεις που γίνονται στα καφενεία πάντα, που δεν αναιρεί ότι αναμφισβήτητα το Νιοχώρι είναι μια από της πιο καυτές έδρες που έχω δει στην ποδοσφαιρική μου θητεία. Το δεύτερο παιχνίδι θα το χαρακτήριζα πραγματικό ντέρμπι σε ποδοσφαιρικά πλαίσια πάντα, είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει απέναντι στη ομάδα του πρώην τεχνικού του και περιμένω από όλους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό έτσι ώστε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας.
-Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η ομάδα σας έχει ενισχυθεί αρκετά. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τα μεταγραφικά σας αποκτήματα και τι θα τους λέγατε σχετικά με την ομάδα και τον κόσμο του Γαλατά, αλλά και την κατηγορία γενικότερα.
--Είναι αλήθεια ότι ενισχυθήκαμε αρκετά όσων αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, σίγουρα είναι σημαντικό σε αυτές τις κατηγορίες να μπορείς να έχεις έναν καλό αριθμό παικτών που σημαίνει και περισσότερες επιλογές. Πέραν από κάποιους έμπειρους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα και υπήρξαμε συμπαίκτες και αντίπαλοι, που τους γνωρίζω ποδοσφαιρικά πιστεύω ότι θα βοηθήσουν σημαντικά, όπως θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο και τα νέα πρόσωπα για τα οποία όμως δεν μπορώ να πω τίποτα όσων αφορά το αγωνιστικό κομμάτι γιατί δεν τους γνωρίζω. Εξάλλου όπως όλοι ξέρουμε ότι ο καθένας κρίνεται από το πόστο του, έτσι και οι ποδοσφαιριστές κρίνονται μέσα από τα παιχνίδια. Τους καλωσορίζω όλους στην ομάδα μας , εύχομαι να έχουν υγεία και ένα καλό πρωτάθλημα. Όσο για τον κόσμο του Γαλατά , διακρίνω μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και πρόθεση να βοηθήσει ακόμα πιο πολύ φέτος στην προσπάθεια μας, να έχουμε ένα υγιές σωματείο που πάνω από όλα σκοπός του είναι η προβολή του αθλήματος και του πολιτισμού του χωριού μας και τους ευχαριστώ για την προσπάθεια τους ,η παρουσία τους και μόνο μας δίνει δύναμη για την συνέχεια.
-Είστε αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής, και μάλιστα , όλα στην ομάδα του Γαλατά. Με την εμπειρία σας και τα όσα έχετε δει μέχρι τώρα, τι θα συμβουλεύατε τον νέο σας προπονητή;
--Ο Ζώης είναι ένα νέο παιδί που το πάθος και ο ενθουσιασμός του για την ζωή και νέα πράγματα τον κάνουν να δίνει το καλύτερο του εαυτό σε αυτό που κάνει. Αυτά τα στοιχειά τον είχαν χρήσει αρχηγό της περσινής ομάδας αλλά και έναν από τους πιο απαραίτητους ποδοσφαιριστές της. Σίγουρα δεν μπορώ να σας απαντήσω σε ποιο από τα δυο πόστα αποδίδει καλύτερα γιατί δεν μπορούμε ακόμα να τον κρίνουμε σαν προπονητή εφόσον τώρα ξεκινά. Αυτό που θέλω να του πω είναι να έχει υπομονή και να εμπιστεύεται τους παίχτες του. Ένα καλοδουλεμένο και μονιασμένο σύνολο μπορεί να επιτύχει παρά πολλά ακόμα και αν δεν υπάρχουν μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, φτάνει να παίρνεις από κάθε παίχτη αυτό που θέλει για να συμπληρώσεις το πάζλ και τον καλύτερο του εαυτό εννοείται. Και νομίζω πως αυτό επιτυγχάνεται κερδίζοντας τον σεβασμό των παικτών και ο Ζώης θα τον κερδίσει πιστεύω. Όπως αναφέρατε και παραπάνω , εγώ όπως και οι περισσότεροι παίκτες παίζουμε για την φανέλα και το άθλημα και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω παίξει σε καμία άλλη ομάδα, εξάλλου θεωρώ ότι τα χρήματα που αξιώνουν κάποιοι για να παίξουν, χωρίς να τους κατακρίνω και να γίνομαι παρεξηγήσιμος δεν τους χρήζει αυτομάτως και επαγγελματίες, απλά ο κάθε παίκτης έχει διαφορετικά κίνητρα και λόγο για να παίξει και αυτό είναι σεβαστό από όλους μας.
-Σας ευχαριστούμε πολύ, να έχετε καλή επιτυχία στο έργο σας, και καλή δύναμη.
--Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε υγεία, δύναμη, υπομονή και κοινό σκοπό γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας, και δεν μιλώ μόνο για το κομμάτι του αθλητισμού αλλά και της ζωής. Σας ευχαριστώ.
« PREV
NEXT »