Τελευταια Νεα

14 Σεπ 2013

Κόλλησε στο μηδέν... Παναιτωλικός - Εργοτέλης 0-0

Παναιτωλικός και Εργοτέλης έμειναν στο 0-0 στο Αγρίνιο και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ματς που αργά ή γρήγορα θα ξεχαστεί.
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μάκης Χάβος. Ο Μπρακάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γκάλο δεξιά στην άμυνα, ο Μπακάκης αριστερά και οι Κούσας, Μελισσάς στα στόπερ. Οι Τζούνιορ, Σφακιανάκης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Μπελόν, Θεοδωρίδη, Καμαρά να είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπόγιοβιτς.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε το 4-4-1-1. Ο Αθανασίου κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Τζανακάκης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Κοιλιάρας το αριστερό και οι Γιοβάνοβιτς, Σαρρής αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κοζορώνης, Καρντόζο, δεξιά ο Μπαντιμπανγκά και αριστερά ο Χαντί, με τους δυο τους να αλλάζουν πλευρές σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Ρομάνο είχε ελεύθερο ρόλο, με τον Αναστασάκο να είναι στην κορυφή.
Καλύτερος ο Παναιτωλικός, λίγες φάσεις
Το ματς ξεκίνησε με ρυθμό και κύλησε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να είναι καλύτερος, να έχει την κατοχή της μπάλας και συνάμα τις φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ. Βέβαια, αυτές ήταν λίγες, ωστόσο οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα σε κάποιες εξ' αυτών.
Το σουτ του Μπόγιοβιτς στο 16' δεν προβλημάτισε τον Αθανασίου, που μπλόκαρε, ενώ αυτό στο 20' στην πορεία της μπάλας μέσα από την περιοχή κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί επιχείρησαν να βγουν μπροστά σε μερικές περιπτώσεις, όμως δεν είχαν να δείξουν κάτι το αξιόλογο στα πρώτα 45 λεπτά.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος, με τον Κοιλιάρα να απομακρύνει την κεφαλιά του Μπόγιοβιτς πάνω στη γραμμή στο 32'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη φάση του 44', όπου ο Αθανασίου δεν μπόρεσε να κόψει τον Καμαρά, που γύρισε από πλάγια για τον Μπελόν, με το σουτ του τελευταίο να μη βρίσκει δίχτυα.
Ανέβηκε ο Εργοτέλης, αλλά...
Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη ο Εργοτέλης ανέβασε... στροφές, με τον Παναιτωλικό να μην κάθεται πίσω, όμως και πάλι ήταν ελάχιστες οι φάσεις. Η πρώτη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν στο 53', όταν το ωραίο σουτ του Τζούνιορ έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Αθανασίου για να παραχωρήσει κόρνερ.
Στο 62' ο Αναστασάκος έχασε τη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων να ανοίξει το σκορ, καθώς πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ με τον Μπρακάλι, έπειτα από κάθετη πάσα που δέχτηκε. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το δυνατό σουτ του Μπακάκη στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου.
Από εκεί και πέρα, όμως, υπήρξαν μόνο αλλαγές και κάποια σκληρά μαρκάρισματα, ώστε το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος και οι δυο ομάδες να μοιραστούν τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι που αργά ή γρήγορα θα ξεχαστεί.
Man of the match: Οι άμυνες των δυο ομάδων και ειδικά του Παναιτωλικού, που... έφαγε μόνο μια φάση, αυτή του Αναστασάκου στο 62'. Σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις οι αμυντικοί «καθάριζαν» και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.
Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα ήταν οι επιθετικοί των δυο ομάδων, με τις φάσεις να είναι λίγες μπροστά στις δυο εστίες.
Στο ύψος του: Ο Μπόγιοβιτς θα μπορούσε να σκοράρει σε τέσσερις περιπτώσεις, ενώ καλό παιχνίδι από πλευράς Εργοτέλη έκανε ο Ρομάνο.
Η γκάφα: Την έκανε ο Αναστασάκος στο 62', όταν πλάσαρε άουτ χάνοντας τη μοναδική ευκαιρία του Εργοτέλη να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Αγρίνιο.
Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τριτσώνη, όπως και των βοηθών του. Μοναδικό μελανό σημείο η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον Αλεξέα στον Αναστασάκο στο 37'.
Το ταμείο του Gazzetta: Ένα ματς που μόνο 0-0 θα μπορούσε να λήξει ήταν αυτό του Παναιτωλικού με τον Εργοτέλη. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά οι φάσεις ήταν πολύ λίγες και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Συνθέσεις ομάδων
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς, Μπακάκης, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82' Κουτσοσπύρος), Μπελόν (70' Καλογέρης), Θεοδωρίδης (58' Δάρλας), Καμαρά, Μπόγιοβιτς.
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Κοιλιάρας, Μπαντιμπανγκά (77' Δωματάς), Κοζορώνης (70' Πελέ), Καρντόζο, Χαντί, Ρομάνο (87' Μπουχαλάκης), Αναστασάκος.
http://www.gazzetta.gr
« PREV
NEXT »