Τελευταια Νεα

11 Μαΐ 2014

Η ημερίδα για την ανάπτυξη του Αιτωλοακαρνάνικου Ποδοσφαίρου

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων (U21) Κώστας Τσάνας ήταν ο ομιλητής της ημερίδας για την ανάπτυξη του Αιτωλοακαρνάνικου Ποδοσφαίρου που διοργάνωσαν ο Παναιτωλικός μαζί με την ΕΠΣ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και το Σύνδεσμο Προπονητών Δυτικής Ελλάδας στο EMILEON SportCenter.
Η παρουσίαση του 47χρονου τεχνικού χωρίστηκε σε τρεις φάσεις. Η πρώτη όπου αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές ηλικίες, η δεύτερη στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (transition) και η τρίτη όπου δέχτηκε τις ερωτήσεις των προπονητών που βρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στην πρώτη φάση ο Κώστας Τσάνας τόνισε πως στις πολύ μικρές ηλικίες πρέπει οι προπονητές να δίνουν βάση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του παιδιού, όπως η ντρίμπλα και το σουτ και μέχρι τα 11 ένας παίκτης δεν πρέπει να ασχολείται με τακτικά κομμάτια. Στη συνέχεια μίλησε για τις εθνικές ομάδες αναφερόμενος στον τρόπο που επιλέγονται οι νεαροί παίκτες από τις περιφερειακές ομάδες, τη βάση δεδομένων που κρατάει η Ομοσπονδία και την οργάνωση σε αυτό το κομμάτι στην οποία έδωσε βάση ο Φερνάντο Σάντος.
Στη δεύτερη φάση αναφέρθηκε στο transition, τη μετάβαση δηλαδή μιας ομάδας από την άμυνα στην επίθεση και στις 4 φάσεις του παιχνιδιού. Οι προπονητές είδαν μέσα από εικόνες και βίντεο την ανάπτυξη σε αυτό το κομμάτι, ενώ δόθηκε και ένα ασκησιολόγιο που θα μοιραστεί στους προπονητές του Νομού.
Τέλος στην τρίτη φάση οι προπονητές που βρέθηκαν στην ημερίδα έκαναν τις ερωτήσεις πάνω σε διάφορα θέματα στον προπονητή της Εθνικής.


















« PREV
NEXT »