Τελευταια Νεα

6 Μαΐ 2014

Μιχάλης Θάνος: Προτεραιότητα μου ο Αστακός

Κάθε επιτυχία στην ζωή, ειδικά στον αθλητισμό έχει τους πρωταγωνιστές του. Μικρούς η μεγάλους. Αφανείς ήρωες ή ήρωες σε πρώτο πλάνο. Ένας από αυτούς τους πρωταγωνιστές στην ιστορική επιτυχία του Αίολου Αστακού είναι και ο προπονητής της ομάδας Μιχάλης Θάνος. Παρότι ανέλαβε την ομάδα λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα στην θέση του Γιάννη Γράψα κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή. Να φέρει το πρωτάθλημα στην γραφική κωμόπολη του Ξηρόμερου. Είναι η 6η άνοδος του Αθηναίου προπονητή τα τελευταία δέκα χρόνια.
2004: Α.Ο Μελισσίων (Γυναίκες-αήττητος πρωτάθλημα)
2005: Κρόνος (Πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ)
2008: Αίολος Ταύρου (Πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ)
2011: Πόλις (Πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ)
2011: Αγία Παρασκευή(Γυναίκες Πρωταθλητής και Κυπελλούχος ΕΣΚΑ)
2014: Αίολος Αστακού (Πρωταθλητής Α ΕΣΚΑΒΔΕ)

Δίνει μεγαλύτερη αξία στο πρωτάθλημα αυτό το γεγονός ότι την ανέλαβες μόλις 10 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος;
Πιστεύω ναι. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το πάντρεμα των παικτών που έπρεπε να γίνει, αλλά και με τις δυσκολίες προσαρμογής σε ένα τόπο ξένο, σε ένα άγνωστο πρωτάθλημα χωρίς να ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Ευτυχώς οι παίκτες ντόπιοι και μεταγραφές κατάλαβαν ότι εάν δεν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Θεωρώ ότι σταθήκαμε τυχεροί στην κλήρωση του πρωταθλήματος με κάποια εύκολα παιχνίδια στις αρχές και μέσα από αυτά βρήκαμε τον ρυθμό μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας.
Ποιο ήταν το σημείο- κλειδί του πρωταθλήματος
Είναι κοινός αποδεκτό ότι το σημείο κλειδί ήταν το δεύτερο παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου όπου πήραμε την διαφορά και το πλεονέκτημα της έδρας. Όπως και κάποιες άλλες νίκες σε δύσκολες έδρες όπως του Αιτωλικού. Αλλά το παιχνίδι που ουσιαστικά σημάδεψε την μετέπειτα πορεία μας ήταν αυτό του δευτέρου γύρου με το Μεσολόγγι.
Η πιο δύσκολη στιγμή στο πρωτάθλημα;
Η ήττα στο Μεσολόγγι στο πρώτο γύρο και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Παραμονές του αγώνα χάσαμε έναν από τους καλύτερους μας παίκτες (Σταμόπουλο) ενώ δυο βασικοί οι Πανάρας και Αγγελόπουλος ήταν για ένα μήνα με καθόλου προπόνηση και μόνο φυσικοθεραπεία. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε η ομάδα το αποτέλεσμα και πως ασχολήθηκαν οι εκτός ομάδας άνθρωποι. Υπήρξε σοβαρή αμφισβήτηση, και εάν δεν υπήρχε σωστή διαχείριση της κατάστασης μεταξύ των εμπλεκομένων της ομάδας, δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ.
Για την ποιότητα του Πρωταθλήματος;
Δεν ήταν το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Υπήρχε από την αρχή μια ατμόσφαιρα ότι τα πάντα θα κριθούν μεταξύ Τρικούπη και Αστακού. Δεν ήταν όμως κακές ομάδες σε καμία περίπτωση ούτε ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, ούτε και η Νικόπολη Πρέβεζας. Νομίζω ότι αυτό που επηρέασε αυτές τις δυο ομάδες σε ένα βαθμό σε σχέση με εμάς ήταν ότι δεν είχαν σχετικά δυνατά παιχνίδια στα πόδια τους πριν τα play-offs. Εμείς παίζαμε δύσκολα παιχνίδια και ειδικά στους τελικούς με τον Τρικούπη και μπήκαμε πιο έτοιμοι στην διαδικασία  αυτή.
Τα σχέδια σου για το μέλλον;
Όπως έχω τονίσει προτεραιότητα μου είναι ο Αστακός. Δεν πρόκειται να αποφασίσω τίποτα εάν δεν μιλήσω με τον χρηματοδότη της ομάδας τον Αποστόλη Πανταζή. Εάν συμφωνήσουμε συνεχίζουμε. Αν όχι θα κοιτάξω το μέλλον μου.
Από τις 6 ανόδους των τελευταίων δέκα χρόνων, ποια ήταν η πιο δύσκολη;
Νομίζω η φετινή. Και αυτό γιατί ανέλαβα μια ομάδα δέκα μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ενώ δεν ήξερα πρόσωπα και πράγματα. Το ευτύχημα ήταν ότι βρήκα μια ομάδα με προσωπικότητες, παιδιά που ήξερα από τις Εθνικές κατηγορίες. Αλλά θέλω να πω ότι ήμουν τυχερός γιατί οι ντόπιοι παίκτες ήταν όλοι μάχιμοι και έτοιμοι για την υπέρβαση. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν δεν ήταν αυτοί έτοιμοι, μόνο με τις μεταγραφές δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το βήμα αυτό.
Για τους ανθρώπους που στελέχωσαν την ομάδα αυτή;

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον  επιφανή παράγοντα Αποστόλη Πανταζή γιατί χωρίς την οικονομική και ηθική του στήριξη δεν θα υπήρχε αυτό που ζούμε σήμερα. Τον συνεργάτη μου τον Γιάννη Τριόλα που βοήθησε να καταλάβω για το πώς λειτουργούν ορισμένα πράγματα στην περιοχή αλλά και στην ομάδα. Τους παίκτες μου καθώς και τα μέλη της διοίκησης για την επί καθημερινής βάσης συνεργασία. Και φυσικά τον 6ο παίκτη μας τον κόσμο που μετά τον αγώνα με το Μεσολόγγι 300-400 άτομα μας έκαναν κάθε φορά που είχαμε εκτός έδρας παιχνίδι να αισθανόμαστε ότι παίζουμε εντός έδρας. Και ένα πολύ μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ στον Στέργιο Κουφό γιατί ουσιαστικά δικιά του επιλογή ήμουν να αναλάβω την ομάδα αυτή με το τηλεφώνημα που μου έκανε. 
Μιχάλης Σταμουλάκης

http://www.basket247.gr/
« PREV
NEXT »