Τελευταια Νεα

16 Μαΐ 2014

Νίκολας Μαρτίνες: "Την επόμενη χρονιά θα είμαι πολύ καλύτερος"

Ο Νίκολας Μαρτίνες αποτέλεσε έναν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με τη φανέλα του Παναιτωλικού από το Γενάρη που ήρθε στην ομάδα. Ο Αργεντίνος μέσος μίλησε στους αθλητικούς συντάκτες του olatagoal.gr Ζωή Αναστασίου και Παντελή Χατζηστυλιανό για τη φετινή χρονιά με τον Παναιτωλικό, τις εντυπώσεις του από τους πρώτους μήνες στο Αγρίνιο και τις προσδοκίες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Μαρτίνες αναφέρθηκε στο Μάκη Χάβο, τους ανθρώπους της διοίκησης, στη σχέση του με τους Λατινοαμερικάνους της ομάδας, στην παιχτάρα όπως χαρακτήρισε τον Καμαρά και στις διαφορές με άλλα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί. Αφήνει στην άκρη τη φετινή χρονιά που αποτελεί παρελθόν όπως λέει και υποστηρίζει πως την επόμενη χρονιά θα δείξει το 100% αυτών που μπορεί και θα είναι πολύ καλύτερος. Τέλος αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον κόσμο του Παναιτωλικού και θεωρεί όνειρο τη συμμετοχή με την ομάδα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Πως αποφάσισες να έρθεις στον Παναιτωλικό το Γενάρη;
Ο μάνατζερ μου μίλησε για την προοπτική του Παναιτωλικού. Ρώτησα κάποια πράγματα το Γοδόι. Μου είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα, τον πρόεδρο, τον προπονητή και έτσι αποφάσισα να έρθω να παίξω εδώ.

Γνώριζες κάποια πράγματα για τον Παναιτωλικό ή μόνο όσα έμαθες από το Γοδόι;

Έπαιζα με το Γοδόι στην Ιντεπεντιέντε και όταν ήρθε εδώ έψαξα και είδα κάποια πράγματα για τον Παναιτωλικό.

Όταν ήρθες η ομάδα ήταν κατά 90% σωμένη και ψηλά στη βαθμολογία. Σκέφτηκες ότι μπορεί να βρεθείς σε μια ομάδα που θα κυνηγήσει την Ευρώπη;
Πολλά μπορείς να σκεφτείς. Οι πιθανότητες υπήρχαν. Και στην πορεία φάνηκε ότι μπορούσαμε να έχουμε κάτι παραπάνω, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίξαμε καλά, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε.

Ήρθες, έμεινες ένα διάστημα εκτός και μετά δεν έχασες παιχνίδι. Πως κρίνεις τη φετινή σου παρουσία στον Παναιτωλικό;

Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαι πολύ καλύτερος. Πριν έρθω δεν είχα αγωνιστεί αρκετά και χρειάζονταν ένα διάστημα για να βρεθώ σε καλή φόρμα. Τώρα με καλή προετοιμασία θα είμαι στο 100%. Θεωρώ ότι φέτος ήμουν στο 65-70%. Τώρα θα πάω στην Αργεντινή, θα ξεκουραστώ και μετά θα έρθω για να προπονηθώ πολύ καλά και του χρόνου θα κάνω μια εξαιρετική χρονιά.


Έχεις παίξει σε Αργεντινή, Χιλή, Ισπανία και Ελλάδα. Ποιες είναι οι διαφορές των πρωταθλημάτων;
Με την Αργεντινή το ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει. Όχι τόσο στο ποδόσφαιρο που παίζεται. Αλλά σε σχέση με τον κόσμο που πηγαίνει στα γήπεδα και την ατμόσφαιρα που υπάρχει. Το πρωτάθλημα Χιλής είναι σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο. Στην Ισπανία και τη Μούρθια που πήγα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τεχνικά και σε θέμα ταχύτητας το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ ψηλά. Το θέαμα είναι υπέροχο και το επίπεδο των παικτών πολύ υψηλό. Εδώ αν έχεις μια δυνατή και καλή ομάδα μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Πάντως και από τα τέσσερα πρωταθλήματα πήρα στοιχεία για να γίνω πιο ολοκληρωμένος παίκτης.

Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας από τη στιγμή που ήρθες;
Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Και σίγουρα μπορούσαμε να έχουμε 7-8 πόντους περισσότερους. Τώρα όμως δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να κοιτάξουμε την επόμενη χρονιά. Το πρωτάθλημα τελείωσε. Πρέπει να δούμε τι πήγε καλά και τι δεν πήγε για την επόμενη χρονιά πλέον. Αυτή τη στιγμή σημαντική είναι η επόμενη χρονιά.

Για μια νεοφώτιστη ομάδα η τελική κατάταξη που πήρε ο Παναιτωλικός ήταν καλή;

Για μένα είναι καλή θέση. Για μια ομάδα που έρχεται από μικρότερη κατηγορία και παραμένει είναι καλά. Ίσως μπορούσαμε καλύτερα, αλλά είναι καλό ότι μείναμε. Την προηγούμενη φορά που η ομάδα ανέβηκε δεν τα κατάφερε. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε στα play - off, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε.

Ο κόσμος τι σου λέει για την ομάδα;

Είναι χαρούμενοι. Θέλουν να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, ειδικά όταν αγωνιζόμαστε εδώ. Μου μιλάνε όμορφα, ευγενικά και νιώθω άνετα. Μου συμπεριφέρονται πολύ καλά όταν με βλέπουν και είναι το μοναδικό μέρος που έπαιξα και νιώθω έτσι με τον κόσμο.

Σου αρέσει αυτό;
Πάρα πολύ. Όταν παίζω και μετά βγαίνω έξω ο κόσμος μου μιλάει καλά για την εμφάνισή μου και για την ομάδα.

Πως είναι η ζωή σου εδώ;

Ήσυχη. Προπόνηση, internet, πολλές ταινίες και σειρές και καφέ.

Είναι μια πόλη που θα μπορούσες να μείνεις χρόνια;
Για να παίξεις ποδόσφαιρο είναι πολύ καλή πόλη. Ήσυχη πόλη. Μπορείς να πας παντού περπατώντας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα μαγαζιά δεν είναι ανοιχτά όλα τα απογεύματα. Στην Αργεντινή τα μαγαζιά είναι ανοιχτά όλες τις μέρες και τα Σαββατοκύριακα είναι πάντα γεμάτα. Αλλά εδώ κοντά έχει φανταστικές παραλίες.


Ποια είναι η άποψή σου για τον προπονητή και το προπονητικό τιμ;
Είναι πάρα πολύ καλοί. Καλοί άνθρωποι και προπονητές. Οι προπονήσεις είναι σε μεγάλη ένταση και δουλεύουμε πολύ για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάνουν καλή δουλειά.

Και η γνώμη σου για τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της διοίκησης;
Πολύ καλοί. Όταν χρειάζομαι κάτι τους το λέω και κάνουν τα πάντα. Ρυθμίζουν κάθε λεπτομέρεια. Υπήρχαν πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν, γιατί δε γνώριζα για το Αγρίνιο και με βοήθησαν πάρα πολύ.

Οι υποδομές και η οργάνωση που έχει η ομάδα;

Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Είναι καλές οι εγκαταστάσεις και το γήπεδο. Και είναι πολύ καλό το κέντρο αποκατάστασης από τραυματισμούς. Το καλύτερο που έχω βρει. Μπορούν να γίνουν καλύτερα σίγουρα. Και χρειάζονται περισσότερα αν παίξουμε Ευρώπη. Αλλά είναι αρκετά καλά.

Έχει γραφτεί για ενδιαφέρον της Α.Ε.Κ. για σένα. Σου άρεσε αυτό;
Το έχω ακούσει αυτό. Ότι ήρθαν να με δουν, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν θα συμβεί. Εδώ νιώθω άνετα και είμαι καλά. Αν έρθει κάτι το βλέπουμε. Πάντως μου αρέσει αυτό, γιατί σημαίνει ότι δουλεύω και παίζω καλά.

Στο παιχνίδι με την Καλλονή έπαιξες ελάχιστα αλλά όλοι είπαν ότι ξέρεις μπάλα. Πως ένιωσες γι' αυτό το γεγονός;
Πριν αυτό έμεινα έξω. Μου είπε ο κόουτς ότι ήμουνα πίσω σε φυσική κατάσταση, όχι σε τεχνική. Είχε δίκιο. Με την Καλλονή μου είπε ότι ήμουν έτοιμος να παίξω και μετά έπαιξα όλα τα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος γιατί δεν το περίμενα αυτό. Το παιχνίδι με την Καλλονή άλλαξε τα πάντα. Εγώ είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό και τα λεπτά που έπαιξα με την Καλλονή αλλάξανε την κατάσταση προς το καλύτερο φυσικά.

Με ποιους παίκτες είσαι κοντά και τι πιστεύεις για τους παίκτες του Παναιτωλικού;
Είμαι με το Γοδόι, το Μάουρο Πόι, το Σίλβα, το Γκάλο και το Ράφαελ. Με τους Λατινοαμερικάνους, γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα και συνεννοούμαστε. Αλλά και με τους Έλληνες παίκτες είμαστε καλά. Μου φέρονται και τους φέρομαι πολύ καλά. Έχουμε καλούς παίκτες. Ο Γοδόι, ο Ανέν, ο Τζούνιορ, ο Θεοδωρίδης που τραυματίστηκε. Έχουμε καλή ομάδα και βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Ο Καμαρά;
Ναι. Καταπληκτικός παίκτης. Είναι πολύ γρήγορος. Παιχτάρα.

Είναι θέμα που με το Θεοδωρίδη παίζετε στην ίδια θέση;
Όχι. Οι καλοί παίκτες μπορούν να παίξουν μαζί. Έχουμε παίξει μαζί με το Θεοδωρίδη. Μπορούμε να καλύπτουμε ο ένας τον άλλο και να αλλάζουμε θέσεις μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η υποστήριξη των φιλάθλων;
Ήταν τέλεια. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν υπέροχος. Μας στηρίζουν. Όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στο δρόμο. Είναι και ένας λόγος να παίζεις καλύτερα για αυτόν τον κόσμο και να τον κάνεις χαρούμενο.

Τι είναι αυτό που θες για την επόμενη χρονιά;
Να είναι μια καλή χρονιά για την ομάδα συνολικά. Όχι μόνο για μένα. Το καλύτερο για μένα θα είναι να τερματίσουμε στην πεντάδα και να παίξουμε στα play - off. Σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά πιστεύω θα έχουμε μια πολύ καλύτερη χρονιά από τη φετινή.

Είναι όνειρό σου να παίξεις σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον Παναιτωλικό;
Φυσικά. Να παίξουμε στο Europa League θα είναι πολύ καλό.

Και το όνειρό σου στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

Να παίζω καλά. Και ίσως να παίξω συμπαίκτης με τον αδερφό μου που τώρα παίζει στη Μπόκα Τζούνιορς.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Παναιτωλικού;

Τους ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη. Και μέσα και έξω από το γήπεδο. Και ότι θα κάνουμε το καλύτερο την επόμενη χρονιά.

Και εσένα; Να σε υποστηρίζουν λίγο παραπάνω;

Όχι είναι καλά. Βέβαια αν θέλουν δεν έχω πρόβλημα (γέλια).
« PREV
NEXT »