Τελευταια Νεα

2 Μαΐ 2014

Ηλίας Μαυράκης: "Υπάρχει τρόπος να ταιριάξουν ποδόσφαιρο και πολιτική"

Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Ηλίας Μαυράκης φιλοδοξεί να φέρει την ομάδα του στη Γ΄ Εθνική. Ο Όμηρος Νεοχωρίου είναι πρωταθλητής της ΕΠΣΝΑ και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία και ο πρόεδρός του θα διεκδικήσει θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Ανδρέα Κατσανιώτη. Ο Ηλίας Μαυράκης μίλησε στο olatagoal.gr για τη φετινή χρονιά του Ομήρου στο Πρωτάθλημα, τα μπαράζ ανόδου και για τις προκλήσεις από την ενασχόλησή του με την πολιτική. Τονίζει ότι στα μπαράζ θα ανεβεί η καλύτερη ομάδα, ότι η επόμενη χρονιά στην Α΄ ΕΠΣΝΑ θα είναι καταπληκτική με πολύ καλές ομάδες, όμως θεωρεί πως το πρωτάθλημα χρειάζεται περισσότερες ομάδες. Θεωρεί πως χρειάζονται αλλαγές στην ΕΠΣΝΑ αλλά και στη Διοίκηση της ομάδας του, με τον ίδιο όμως να είναι πάντα μέσα στις εξελίξεις από οποιαδήποτε θέση. Δηλώνει χαρούμενος για την πρόταση του Ανδρέα Κατσανιώτης, καθώς έχει τη διάθεση να προσφέρει στον τόπο που έχει αδικηθεί και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για αυτό. Τέλος χαρακτηρίζει διακαείς πόθους τόσο την άνοδο του Ομήρου όσο και την εκλογή του, επειδή υπάρχει ο τρόπος να ταιριάξουν και τα δύο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Μαυράκη:

Στο ξεκίνημα της περιόδου φοβηθήκατε ότι μπορεί να "χαθεί" η χρονιά;

Σαφέστατα. Όταν έχεις ξεκινήσει με ένα πλάνο πρωταθλήματος και στις πρώτες 4-5 αγωνιστικές έχεις κάνει άσχημα αποτελέσματα λογικό είναι να ανησυχήσεις. Και παραπάνω από το κανονικό. Ανησυχήσαμε, φοβηθήκαμε και ότι κάναμε το κάναμε γρήγορα.

Πέρασαν από το μυαλό σας ομάδες που στο παρελθόν είχαν μπει σα φαβορί και τελικά δεν πέτυχαν το στόχο τους;

Έχουν συμβεί αυτά στο παρελθόν, αλλά εμείς δε φοβηθήκαμε κάτι παρόμοιο. Φοβηθήκαμε ότι θα πληρώναμε το κακό ξεκίνημα, αλλά δε μπορώ να βρω κάτι κοινό με άλλες ομάδες. Υπήρχε καλό κλίμα στο Συμβούλιο, ο κόσμος ήταν συσπειρωμένος και καθίσαμε να δούμε τι φταίει. Το αλλάξαμε και μπήκαμε στο σωστό δρόμο άμεσα.

Τι δεν ταίριαξε με το Γιώργο Ζήκο και αποτέλεσε παρελθόν από τον Όμηρο;

Πολλές φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Απέφευγα να πάρω θέση σε αυτή την ερώτηση, που μου την έχουν κάνει αρκετές φορές. Με το Γιώργο το Ζήκο εξακολουθώ να είμαι πολύ καλός φίλος. Πολλές φορές δε φταίει κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει ατυχία και χημεία. Για κάποιο λόγο ήταν όλα μαζί άσχημα και δε βγήκε η δουλειά στο γήπεδο. Όλοι μαζί κάναμε κάτι λάθος. Η άλλαγή προπονητή σε πολλές περιπτώσεις αλλάζει τα πράγματα και σε εμάς όπως φάνηκε τα άλλαξε. Όπως σας είπα είμαστε φίλοι και είναι μια σοβαρή προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο του Νομού. Ήταν η χημεία, οι στιγμές και οι συγκυρίες που δυσκόλεψαν το Γιώργο ίσως και περισσότερο από το κανονικό.

Αυτά που αναφέρατε άλλαξε ο Δημήτρης Θεοδοσίου;

Ο Δημήτρης έχει ξαναπεράσει από την ομάδα και ήξερε τα κατατόπια. Είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με ποδοσφαιριστές μας. Άλλαξε κάποια δεδομένα στη δική του ποδοσφαιρική αντίληψη, στην προπόνηση και ενδεχομένως και στα αποδυτήρια, γιατί εγώ στο γήπεδο δεν ήμουν τακτικά. Το απέφευγα και ίσως μας βγήκε γούρικο. Πρέπει να αφήνουμε τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι και όσο λιγότερα λέμε εμείς οι Διοικούντες, τόσο καλύτερα μπορούν να δουλέψουν ο προπονητής και οι παίκτες. Βρήκε τη συνταγή σύντομα και έχω ξαναπεί όμως ότι σε αυτό βοήθησαν και οι αντίπαλοί μας. Σίγουρα από την πλευρά μας έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά αν το δούμε νηφάλια, το πρωτάθλημα δεν ήταν ανταγωνιστικό. Με την κακή τους απόδοση βοήθησαν οι αντίπαλοί μας και έγινε το come back.

Πως μπορεί να μην επεμβαίνει τόσο πολύ ένας Πρόεδρος;

Το λογικό είναι αυτό που λέω εγώ. Αυτό που λέτε ισχύει, αλλά δεν είναι το σωστό. Όσο ο καθένας κατανοεί ποιος είναι ο ρόλος του, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Αν εγώ κάνω το γυμναστή, ο γυμναστής τον προπονητή και ο προπονητής τον παράγοντα πρέπει να έχεις μεγάλη τύχη για να πάνε καλά τα πράγματα. Εμείς οι Διοικούντες κάναμε από τη δική μας την πλευρά αυτό που έπρεπε, επιλέγουμε τα πρόσωπα και τα αφήνουμε να πάνε την ομάδα μπροστά. Να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και το αποτέλεσμα θα έρθει.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει πρόταση στο Δημήτρη Θεοδοσίου;
Όχι. Έγινε ένας διάλογος μεταξύ των μελών της Διοίκησης, ακουστήκανε διάφορα ονόματα, γίνανε αρκετές συζητήσεις και είδαμε πράγματα που θέλαμε. Εννοείται πως είχε πέσει και το όνομα του Δημήτρη, αλλά θέλαμε ανθρώπους από την περιοχή. Μέτρησε η εντοπιότητα αλλά και οι ικανότητες του Γιώργου Ζήκου και έτσι επιλέχθηκε. Βέβαια ο Δημήτρης Θεοδοσίου δεν είναι ξένος, ούτε από μακρυά. Δε μπορούσε να μην είναι το όνομα του κυρίου Θεοδοσίου. Και το όνομα του κυρίου Γαλανού και του κυρίου Ασπρογέρακα ήταν. Θέλω να τα λέω αυτά. Και φυσικά τους σέβομαι και τους τέσσερις. Κάνουν πολύ καλή δουλειά. Βλέπετε τώρα ο κύριος Ασπρογέρακας είναι στο Χαϊδάρι και πάει περίφημα. Ο κύριος Γαλανός έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα. Πέρσι ήρθε σε μια εποχή που όλα ήταν κατάμαυρα και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα.

Πόσο δύσκολο ήταν το φετινό σας εγχείρημα με μια ομάδα που δούλευε σαν επαγγελματική;
Η τωρινή Διοίκηση βρίσκει παρακαταθήκη από προηγούμενες και κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα. Δεν υπήρξε προπονητής που δεν είχε φροντιστή. Δεν υπήρξε προπονητής που δε ζήτησε γυμναστή για την προετοιμασία. Επίσης νοικοκυρεμένα αποδυτήρια, κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό, μεταφορά της ομάδας με λεωφορείο και συνεργασία με γιατρούς και φυσικοθεραπευτές. Έχουμε την τύχη να έχουμε το Θόδωρο το Μουλαρά που είναι από τον τόπο μας και μας βοηθάει σε θέματα αποκαταστάσεων από τραυματισμούς. Όλα αυτά δυσκολεύουν ένα Συμβούλιο. Τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι βάζουν νερό στο κρασί τους. Αυτή τη στιγμή οι οικονομικές αποζημιώσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους αξία. Έχουν πέσει τα ποσά, είναι δύσκολα τα οικονομικά και όλοι βάζουν πλάτη. Όλοι κάνουν αγώνα για να βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν είμαστε σε επίπεδο ΠΑΕ που όλα είναι στην ώρα τους και όλοι είναι ευτυχισμένοι. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ο Όμηρος πάντα είχε αυτή την οργάνωση σε πολλά επίπεδα. Είναι απαραίτητα στοιχεία για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί και να κάνει πρωταθλητισμό.

Στα έξοδα που υπάρχουν βοηθάει η τοπική κοινωνία και οι ντόπιοι επιχειρηματίες;
Η Διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια. Εκτιμώ ότι αν ήμασταν σε άλλες εποχές, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Παρόλα αυτά είμαστε μια περιοχή που παράγει. Ήταν, είναι και θα είναι μια πολύ δυνατή περιοχή και βοηθάει ο κόσμος. Όμως θέλουμε σοβαρές διοικητικές αλλαγές. Πρώτα απ' όλα να ανέβει η ομάδα. Το οικονομικό για μένα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το βασικό είναι να πειστεί ο κόσμος πως γίνεται δουλειά και υπάρχει όραμα. Υπάρχει η πρόκληση της Γ΄ Εθνικής και οι φιλοδοξίες του κόσμου είναι υψηλές. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, αλλά αν ο κόσμος πειστεί μπορούν να μαζευτούν τα χρήματα και ο Όμηρος να πρωταγωνιστήσει στη Γ΄ Εθνική. Αν εμπνεύσουμε οι νέοι παράγοντες τότε θα πετύχουμε. Γιατί μια διοίκηση πρέπει να ανανεώνεται, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Η τωρινή Διοίκηση "αδειάζει" από ενέργεια και πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα. Πιστεύω λοιπόν ότι ο κόσμος διψάει να δει καλή μπάλα. Θεωρώ ότι χωρίς να "ματώσουμε" οικονομικά, μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Είμαστε μια περιοχή που στηρίζεται στον κόσμο της. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να έχουμε μια ακόμα πιο ισχυρή Διοίκηση.

Είστε αισιόδοξος για τη διαδικασία των μπαράζ;
Να πω την αλήθεια περισσότερο αγχωμένος ήμουνα με το αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα, όταν δεν ξεκινήσαμε καλά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια νευρικότητα, γιατί περιμένουμε αρκετό διάστημα. Θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος και θα πρέπει να αλλάξει. Τα μπαράζ έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και 15 μέρες και όχι να περιμένουμε τον πρωταθλητή της Άρτας. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Αν ο Όμηρος ξεκινούσε τα μπαράζ μετά το τέλος του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα ήμασταν στη Γ΄ Εθνική. Αισιόδοξος είμαι, τα παιδιά είναι καλά, έχουν ενέργεια, δίνουν φιλικά και δε φοβάμαι τα μπαράζ. Εξάλλου θα παίξουμε με ομάδες που είναι πρωταθλήτριες και θα δούμε καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο και όχι ομάδες που περιμένουν στο μισό γήπεδο, όπως γίνεται εδώ.

Είναι στα θετικά ότι ο Όμηρος μπαίνει στη διαδικασία μετά από αποχή, αλλά με την ομάδα που θεωρείται η πλέον αδύναμη και μέσα στο Νεοχώρι;

Το πρόγραμμα το ερμηνεύει όπως θέλει ο καθένας. Άλλοι το κρίνουν καλό και άλλοι κακό. Εγώ είμαι κάπου στη μέση. Το αν είναι καλό θα κριθεί από την πρώτη αγωνιστική. Αν λοιπόν θεωρητικά η Ιτέα είναι ο πιο αδύναμος αντίπαλος, δε μπορείς να ξεκινήσεις με άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Γιατί μετά υπάρχουν τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια και αν το κάνουμε αυτό νομίζω ότι θα είμαστε εμείς που θα γελάσουμε τελευταίοι. Σε έξι παιχνίδια σου δίνεται η δυνατότητα να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος και στη Γ΄ Εθνική θα ανέβει η καλύτερη ομάδα. Αν μιλάγαμε για έναν αγώνα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια ατυχία ή μια κακή συγκυρία. Σε έξι αγώνες θα είναι ο καλύτερος.

Τι γνωρίζετε για τους αντιπάλους σας;
Έχω δει το Καναλάκι και την Αναγέννηση Άρτας στον αγώνα με το Σκουφά. Η Αναγέννηση θεωρώ ότι δεν είναι καλύτερη από πέρσι, ωστόσο δείχνει έτοιμη. Ήθελα να παίξουμε με την Αναγέννηση, γιατί είναι πιο ιστορικό σωματείο. Χωρίς να θέλω να αδικήσω την ομάδα του Κομποτίου, η ιστορία γράφεται με τις μεγάλες ομάδες. Η φανέλα και η ιστορία της Αναγέννησης είναι μεγάλη. Ακόμα και για τον κόσμο θα είναι καλό. Την Ιτέα δεν την έχω δει. Πιστεύω όμως από τους αντιπάλους μας η Αναγέννηση είναι καλύτερη.

Αν η ομάδα ανέβει στη Γ΄ Εθνική αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα. Είστε έτοιμοι για αυτό ή θα χρειαστείτε και "συμπαίκτες";
Όλα είναι σχετικά. Η Γ΄ Εθνική έχει άλλο εξοδολόγια, άλλα είναι διαφορετικά και τα έσοδα. Διότι θα έρθει περισσότερος κόσμος και οι χορηγοί θα έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Το πρόβλημα θα ήταν να είχαμε μια ομάδα φωτοβολίδα. Η ομάδα έχει παίξει σε Εθνικές Κατηγορίες, ήταν πάντα καλή και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Τα έβγαλε πέρα ακόμα και σε εποχές που οι ανισότητες ήταν μεγαλύτερες. Το Νεοχώρι ένα μικρό χωριό κατάφερνε να παίρνει αποτελέσματα και μεγάλες νίκες. Και σε πολύ κρίσιμη καμπή των πρωταθλημάτων. Έχει τη δυναμική, τον κόσμο και αν συσπειρωθούμε το οικονομικό θα είναι απλό. Υπάρχει καλή υποδομή, έχουμε παίκτες καλούς και ο Νομός έχει επίσης καλούς παίκτες. Σε άλλους δεν υπάρχει τόσο καλό υλικό. Πιστεύω θα φτιάξουμε καλό ρόστερ και θα παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν θετικά μηνύματα. Θα τρέξουμε διαδικασίες, γιατί και εγώ έχω "αδειάσει", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποχωρήσω. Χρειάζεται δύναμη, φρεσκάδα και νέες ιδέες.

Πως σκέφτεστε την οργάνωση της ομάδας αν έρθει η άνοδος;
Η Γ΄ Εθνική είναι ουσιαστικά ένας προθάλαμος για το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η αντίληψη αρκετών πραγμάτων. Πρέπει και στο κομμάτι του marketing να το δούμε πιο σοβαρά. Μας βοηθάει το γήπεδο που έχουμε και με ορισμένα βελτιωτικά έργα, μπορούν να το ομορφύνουν και να το κάνουν λειτουργικό. Θα ήταν διαφορετικό αν είχε σκεπαστή κερκίδα κα θα είχε περισσότερο κόσμο. Όσο μπαίνεις σε επαγγελματικό επίπεδο, πρέπει να ανεβαίνεις σε όλους τους τομείς. Να ανέβουμε όλοι επίπεδο. Πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο σα μεγάλη γιορτή συνολικά στην Ελλάδα. Να δούμε γυναίκες, παιδιά, να είναι μια έξοδος. Είδαμε τα χάλια και στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Και εμείς είχαμε θέματα με το πως πρέπει να είναι ο κόσμος και ο παράγοντας στο γήπεδο. Αν το δούμε σοβαρά βελτιώνεται η κατάσταση και μπορούμε να μαζέψουμε τον κόσμο. Να γίνει κάθε 15 μέρες η ημέρα του Ομήρου. Έτσι θα μαζευτούν και χορηγοί. Αυτό που κάνει ο Παναιτωλικός. Εγώ πηγαίνω στο γήπεδο του Παναιτωλικού και δεν το βλέπω καθαρά σαν ποδοσφαιρικό γεγονός, αλλά σα μια καλή έξοδο. Και οι γυναίκες που πάνε στον Παναιτωλικό, θέλουν να ξαναπάνε. Βλέπουν ωραίο γήπεδο, ωραία ατμόσφαιρα, μουσικές και όλα αυτά φέρνουν τον κόσμο. Αν μπουν κάτω σωστά τα πράγματα θα υπάρξει θετική αλλαγή. Εμείς έχουμε παιδιά και γυναίκες, αλλά θέλουμε και οικογένειες. Θα το κοιτάξουμε αυτό.

Η ομάδα κρατάει τον κόσμο της. Πως το καταφέρνετε αυτό και δεν υπάρχει ο κόσμος μόνο στις επιτυχίες;
Βασικό χαρακτηριστικό που είχε ο Όμηρος είναι το καλό θέαμα. Θα μπορούσε ίσως να κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα όμως πρόσφερε θέαμα που δεν παίζονταν ούτε σε μεγάλες Κατηγορίες. Ο κόσμος το έχει στο μυαλό του και έρχεται στο γήπεδο. Πιστεύω ότι η ομάδα του χρόνου μπορεί να πετύχει το βαθμολογικό αλλά και τον αγωνιστικό του στόχο. Υπάρχει ο φίλαθλος που θέλει πάντα να κερδίζει και ο φίλαθλος που θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο και να χειροκροτήσει κάτι όμορφο. Ο Όμηρος για το γεγονός αυτό έχει και φιλάθλους εκτός Νεοχωρίου. Η ουσία είναι το καλό ποδόσφαιρο και το έχει στο DNA του ο Όμηρος.

Αν τελικά δεν ανέβει η ομάδα, κάτι που απευχόμαστε, πόσο διαφορετική και πόσο δύσκολη θα είναι η επόμενη χρονιά;

Το ποδόσφαιρο πρώτα απ' όλα είναι παιχνίδι. Μέσα στη ζωή είναι και αυτό. Ένα τέτοιο γεγονός θα είναι στενάχωρο, αλλά θα το πολεμήσουμε. Άλλωστε του χρόνου η Α΄ Κατηγορία θα είναι πολύ διαφορετική. Δε θέλω να συμπεριλάβω το κακό σενάριο του υποβιβασμού της Α.Ε. Μεσολογγίου, αλλά θα είναι δυνατή. Με Άρη Αιτωλικού, Όμηρο, Ναυπακτιακό, με μια Φλόγα που είναι φωτιά και δε θα έχει με τίποτα ρόλο κομπάρσου και με τον ιστορικό Ολυμπιακό Παναιτωλίου που έχει δυναμική. Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας του χρόνου θα είναι καταπληκτικό και εισπρακτικά επιτυχημένο. Θα υπάρχουν ντέρμπι και με χαμηλό εξοδολόγιο.

Είναι μικρό το Πρωτάθλημα;

Είναι μικρό και θέλει μεγάλη αλλαγή. Αυτό πρέπει να διορθωθεί και θεωρώ πως πρέπει να έχει 18 ομάδες. Ειναι αδικία και για την Α΄ και για τη Β΄. Μπορεί να αναβαθμιστεί και υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να δώσει η ΕΠΣΝΑ αίγλη στο Πρωτάθλημα. Πέρσι παίξαμε Πρωτάθλημα με 13 ομάδες. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να έχει το λιγότερο 16 ομάδες και φυσιολογικά 18. Οι παίκτες σταματάνε 6 μήνες και αυτό είναι έγκλημα. Ένας παίκτης δε μπορεί να καθίσει πάνω από 1 μήνα. Μιλάμε για μια μεταβατική περίοδο περίπου 4 μηνών. Αυτό δε βοηθάει να φτιαχτεί ποδόσφαιρο και αθλητές. Και δε μπορεί ένας παίκτης να κάνει μόνος του πράγματα στη μεταβατική περίοδο. Χρειάζεται επιστημονική προπόνηση. Με 18 ομάδες αλλάζει επίπεδο, έχει αίγλη και δεν εξαφανίζονται οι παίκτες. Μια ομάδα δε βγαίνει εκτός προϋπολογισμού με 4 παιχνίδια. Η Άρτα έχει 16 ομάδες και βλέπεις τεράστια διαφορά ανάμεσα στο δεύτερο και τον τρίτο και σκορ 7-0, 8-0. Και εμείς έχουμε πολλές ομάδες. Μπορεί να υποστηριχτεί ένα Πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες.

Που ονειρεύεστε ότι μπορεί να φτάσει ο Όμηρος;

Νομίζω ότι η φυσική θέση της ομάδας λόγω του κόσμου και της ιστορίας της είναι στη Γ΄ Εθνική. Το παραπάνω ίσως είναι υπερβολικό. Το να είμαστε στη Γ΄ Εθνική θα ευχαριστήσει τον κόσμο. Αν βρεθούν επενδυτές ή και κάποιες επιχειρήσεις τότε μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Πως κρίνεται το έργο της Διοίκησης Παπαχρήστου στην ΕΠΣΝΑ;
Είναι εποχές δύσκολες για να είσαι παράγοντας σε οποιοδήποτε επίπεδο. Να αφιερώσεις χρόνο και ενδεχομένως χρήμα είναι επώδυνο. Είναι δύσκολο όταν είσαι πρόεδρος σε μιά ομάδα. Πόσο μάλλον να διοικείς μια Ένωση και να ασχολείσαι με τα προβλήματα όλων των ομάδων του νομού. Η ΕΠΣΝΑ κάνει μεγάλο αγώνα, αλλά πιστεύω ότι θέλει νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ανθρώπων που ασχολούνται με την ίδια όρεξη για πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι πρέπει να δίνεις τα πάντα και όταν κολλάς να ετοιμάζεις τη διάδοχη κατάσταση. Αυτό χρειάζεται και η ΕΠΣΝΑ. Καινούρια πρόσωπα και διαφορετικές αντιλήψεις. Πρέπει να γίνουν ενέργειες να βρεθούν οι άνθρωποι του επιχειρηματικού τομέα και να μπουν στο ποδόσφαιρο. Έτσι θα έχει και έσοδα και δε θα περιμένει τις επιχορηγήσεις όταν και αν έρθουν. Να δούμε πως μπορεί να στηριχτεί το ποδόσφαιρο και μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και να στηρίξει την Ένωση. Θέλουμε αλλαγές και στον τρόπο προσέγγισης. Ο κύριος Παπαχρήστος κάνει προσπάθειες, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Πάμε και στο κομμάτι της πολιτικής. Πως αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με το συνδυασμό του κυρίου Κατσανιώτη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;
Δεν είναι εύκολο να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αλλά υπάρχει τρόπος να τα ταιριάξεις. Ο χρόνος είναι περιορισμένος πάντα, αλλά η διάθεση υπάρχει. Κι εγώ αιφνιδιάστηκα με την πρόταση του κυρίου Κατσανιώτη. Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, με όραμα και καινούριες αντιλήψεις. Πιστεύω ότι είναι το αύριο. Την απόφαση την πήρα θεωρώ αστραπιαία. Αγαπώ τον τόπο μου, θεωρώ ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και ανεξαρτήτως δυσκολιών θα δώσω ότι μπορεί να πάει ο Νόμός ψηλά. Θεωρώ ότι αδικούμε οι ίδιοι το Νομό μας. Όση ενέργεια έχω θα τη δώσω. Έχουν πέσει μαζι μπαράζ και εκλογές, αλλά το διάστημα είναι μικρό.

Σε περίπτωση εκλογής τι θα συμβεί;
Είπα και πριν ότι ο Όμηρος θέλει ανανέωση. Υπήρξαν σπουδαίοι παράγοντες και θα υπάρξουν και άλλοι. Αν συμβεί αυτό που λέτε τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσω την ομάδα και δε θα βοηθάω. Θα στηρίξω όποιον είναι. Θα βρεθεί ο κατάλληλος πρόεδρος και θα είμαι δίπλα του.

Τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε σε περίπτωση εκλογής;
Η χώρα έχει περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο και δείχνει ότι μπαίνει πλέον σε μια σειρά. Δε θέλω να τα περιγράφω τέλεια, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Θα πρέπει οι πολίτες να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, περάσαμε δύσκολα, αλλά πλέον βγήκαμε στις αγορές και μας εμπιστεύονται και οι Ευρωπαίοι. Γίνανε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και πρέπει να έχουμε ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Σε αυτή τη βάση ο Νομός μας και η Περιφέρεια έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν. Μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούμε να το πετύχουμε. Ο κύριος Κατσανιώτης δεσμεύεται για ισομερή ανάπτυξη και στους τρεις Νομούς. Ο Νομός μας έχει πράγματα να αναπτύξει. Ιστορία, ποτάμια, βουνά, εκτάσεις για να καλλιεργηθούν. Είναι πολλά και πρέπει να τα αναπτύξουμε. Η νέα εποχή απαιτεί άλλη φιλοσοφία. Με όραμα, τεχνογνωσία και αξιοκρατία. Έχουμε πολλά να κάνουμε.

Πέραν των μεταρρυθμίσεων υπάρχουν θυσίες από τον κόσμο. Πόσο εύκολο είναι να πλησιάσετε τον κόσμο και να του μιλήσετε για την πολιτική;

Ο κόσμος είναι θυμωμένος και στενοχωρημένος. Χαθήκαν επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας, αποταμιεύσεις και άλλαξε η ζωή μας. Το θέμα είναι τι υπάρχει μπροστά μας. Χρειάζεται ελπίδα και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν χαμένες γενιές. Η Ελλάδα όταν θέλει μπορεί. Δε σημαίνει ότι όλα θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ξέρουμε ποιες πολιτικές και ποιοι άνθρωποι μας έφτασαν εδώ. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί τι πρέπει να γίνει. Χρειάζεται νοικοκυριό και όραμα και πρέπει να πάμε την Ελλάδα εκεί που αξίζει.

Είστε σχετικά νεαρός και άφθαρτος. Είναι ποιο εύκολο να προσεγγίσετε τον κόσμο;

Εγώ ασχολούμαι πρώτη φορά και δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Πρέπει να πείσεις τον κόσμο και να δεσμευτείς την όρεξη για δουλεια και τις γνώσεις για να πας τον τόπο μπροστά. Εγώ προσπαθώ να δώσω ελπίδα. Ότι υπάρχει αύριο. Δεν είναι εύκολο και πρέπει να παλέψεις για να πείσεις τον κόσμο. Οι νέοι έχουν απορρίψει την πολιτική. Δεν πρέπει να τη βλέπουμε σαν κάτι κακό. Πρέπει να ασχολούνται όλοι οι νέοι και να δουν τα προγράμματα. Και να ψηφίσουν. Στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Τα πράγματα τα αλλάζεις όταν μπαίνεις στη διαδικασία.

Χρειάζονται νέα παιδιά ή νέα μυαλά;
Χρειάζονται νέες απόψεις. Μετράνε οι ικανότητες και οι προθέσεις. Πλέον στην πολιτική είναι πιο ανοιχτές οι διαδικασίες. Δεν υπάρχει η οικογενειοκρατία, ούτε τα ένσημα στο κόμμα. Η δική μας παράταξη είναι ανοιχτή, μπήκαν άνθρωποι που δουλεύουν, χωρίς πολιτικές περγαμηνές. Υπάρχουν νέοι πολύ σοβαροί και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με νέες ιδέες και πολύ περισσότερη όρεξη. Θέλουμε ανθρώπους "ζωντανούς".

Έχετε σκεφτεί τι θα κερδίσετε και τι θα χάσετε σε περίπτωση εκλογής;
Ίσως να χάσω λίγο την ηρεμία μου. Αλλά θα είναι ευχάριστο. Αυτό πρέπει να το συζητάς στο σπίτι σου. Μιλάμε για πολιτική και πρέπει να βοηθήσουμε και την κοινωνία. Αν εκλεγώ κάποια πράγματα θα πάνε πίσω σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να προσφέρω και αυτό είναι το ζητούμενο.

Αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορεί να σας εξασφαλίσει το ένα από τα δύο θα επιλέγατε την άνοδο της ομάδας ή την εκλογή σας;

Πολύ δύσκολη ερώτηση. Δε μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Μπορούν να γίνουν και τα δύο και αποτελούν διακαείς πόθους.
« PREV
NEXT »