Τελευταια Νεα

7 Δεκ 2014

Επιστροφή στα "τρίποντα"

Ο Παναιτωλικός κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού Πανιώνιου, επικρατώντας με 2-1 στο Αγρίνιο για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, σ΄ ένα παιχνίδι με τρία τέρματα, ισάριθμα χαμένα πέναλτι και δύο αποβολές!

Η επιστροφή του Παναιτωλικού στις εντός έδρας νίκες περιελάμβανε ένα καλό ημίχρονο και για τους Αγρινιώτες και για τον Πανιώνιο κι ένα 45λεπτο όπου συνέβησαν σχεδόν τα πάντα τα οποία ενδέχεται να συμβούν σ΄ ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Καπέλ (62΄) και Μαλεζάς (78΄) σημείωσαν τα δύο τέρματα των γηπεδούχων, με το δεύτερο να προέρχεται από κόρνερ μετά από χαμένο πέναλτι του Άλβες το οποίο απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. 

Στο 88΄ ο Νίκολας Μαρτίνες κέρδισε και έχασε το δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων, ενώ είχε προηγηθεί η μείωση του σκορ για τους «κυανέρυθρους» με τον Γιάννου (82΄) να παίρνει το ριμπάουντ μετά το χαμένο πέναλτι του Μπουμάλ και την απόκρουση του Μπρακάλι. Μαλεζάς (81΄) και Χατζηισαΐας (76΄) άφησαν τις ομάδες τους με δέκα παίκτες στη φάση του πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Παναιτωλικός και στο πρώτο αντίστοιχο του Πανιώνιου.

Πώς έπαιξαν

Ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος επέλεξε διάταξη 4-3-3 με τον Μπρακάλι βασικό τερματοφύλακα, τον Γκαρσία Μαρτίνες αριστερό μπακ, τον Μπεχαράνο δεξιά και τους Ετζενγκέλε, Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας. Νίκολας Μαρτίνες, Γοδόι και Φωτάκης αποτέλεσαν την τριάδα των χαφ, ενώ Κάπελ, Άλβες και Βιγιαφάνες αγωνίστηκαν στη γραμμή κρούσης της ομάδας του Αγρινίου.

Ο τεχνικός του Πανιώνιου Δημήτρης Τερεζόπουλος διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Τασουλή και Πάνου στα άκρα της άμυνας (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), ενώ Παντίδος και Χατζηισαΐας αποτέλεσαν το βασικό δίδυμο στόπερ. Σιώπης και Μητρόπουλος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ μοναδικός προωθημένος αγωνίστηκε ο Γιάννου. Φούντας, Ιμπαγάσα και Μπουμάλ βρέθηκαν στη μεσοεπιθετική τριάδα των φιλοξενούμενων.

Έμειναν στις ευκαιρίες

Το πρώτο 45λεπτο στο Αγρίνιο πρόσφερε ένα παιχνίδι με καλές στιγμές στις εστίες των Μπρακάλι και Παπαδόπουλου, ωστόσο κανείς από τους δύο τερματοφύλακες δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Παναιτωλικός είχε το επάνω χέρι στο παιχνίδι, άσκησε την πίεση που συνηθίζει όταν αγωνίζεται γηπεδούχος, όμως ο Πανιώνιος δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει την απόδοση των «κίτρινων». Μόλις στο 2΄ ο Μαλεζάς έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-0: Μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε ο αμυντικός της ομάδας του Αγρινίου, πλάσαρε λίγο εμπρός από το ύψος του πέναλτι άουτ! 

Ο Πανιώνιος «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες με το άστοχο σουτ του Ιμπαγάσα στο 3΄, με το πλήγμα για τους γηπεδούχους να έρχεται στο 15΄ με την αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού, του Βιγιαφάνες. Στιγμές υπήρξαν εκατέρωθεν με τις δύο ομάδες να φτιάχνουν δεκαοκτώ τελικές στο ημίχρονο (εννέα-εννέα), εκ των οποίων μόνο οι επτά βρήκαν στόχο (πέντε-δύο). Στο 31΄ η προσπάθεια του Νίκολας Μαρτίνες σταμάτησε στον Παπαδόπουλο, με τους «κυανέρυθρους» να χάνουν σπουδαία ευκαιρία στο 43΄ με τον Φούντα να μην μπορεί να κερδίσει τον Μπρακάλι από θέση τετ-α-τετ. Λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου, ο Μύγας με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ απείλησε την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Επιβίωσε και πήρε το «τρίποντο»
Απρόβλεπτο ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να παίρνει τελικά το «τρίποντο» και να πραγματοποιεί την τρίτη του εντός έδρας φετινή νίκη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ανέβηκε στους 17 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στους 11 και χωρίς «διπλό» στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Μέχρι το 1-0 του Κάπελ στο 62΄ το σκηνικό σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο δεν διαφοροποιήθηκε και πολύ. Ο σκόρερ επωφελήθηκε όμορφη ατομική ενέργεια (κοντρόλ και ασίστ) του Μύγα από τη δεξιά πλευρά κι άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. 

Ακολούθησε... μάχη επιβίωσης των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται καλά το προβάδισμα αλλά να μην τελειώνουν το ματς. Στο 76΄ κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του Χατζηισαΐα, ο οποίος έκανε χέρι σύμφωνα με τον διαιτητή Δημητρόπουλο σε πλασέ του Άλβες. Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο ο οποίος απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση της βραδιάς. Στην επόμενη φάση ο Παναιτωλικός, στο κόρνερ που κέρδισε μετά τη χαμένη ευκαιρία για το 2-0, πήρε αβαντάζ δύο τερμάτων: Μετά την εκτέλεση ο Μύγας κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Μαλεζάς με κοντινό πλασέ σκόραρε. 

Πέρασαν δύο λεπτά και ο Πανιώνιος επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο: Ο Μαλεζάς ανέτρεψε τον Μπουμάλ εντός περιοχής της ομάδας του Αγρινίου, σύμφωνα με τον Δημητρόπουλο, με τον παίκτη που κέρδισε πέναλτι και αποβολή να νικιέται από τον Μπρακάλι. Ο Γιάννου ακολούθησε τη φάση και σκόραρε με κοντινό πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» οριστικά τη νίκη, την οποία τελικά κατέκτησαν. Ο Νίκολας Μαρτίνες κέρδισε πέναλτι από τον Ιμπαγάσα, μην καταφέρνοντας να σκοράρει μια και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ξανά. 

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος / 4-3-3): Μπρακάλι - Γκαρσία Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Μαλεζάς, Μπεχαράνο (80΄ Κουτρομάνος) - Νίκολας Μαρτίνες, Γοδόι, Φωτάκης (73΄ Κόρμπος) - Κάπελ, Άλβες, Βιγιαφάνες (15΄ Μύγας)
Αναπληρωματικοί: Στεφανάκης, Κουτρομάνος, Κούσας, Κόρμπος, Καλογέρης, Μύγας, Βασιλείου

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος / 4-2-3-1): Παπαδόπουλος - Τασουλής, Παντίδος, Χατζηισαΐας, Πάνος - Σιώπης (89΄ Μπούζας), Μητρόπουλος - Φούντας, Ιμπαγάσα, Μπουμάλ - Γιάννου
Αναπληρωματικοί: Γιαννακόπουλος, Οικονόμου, Μπούζας, Σμυρλής, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Γκέζος

ΓΚΟΛ: 1-0 (62΄ Κάπελ), 2-0 (78΄ Μαλεζάς), 2-1 (82΄ Γιάννου)
Κίτρινες κάρτες: 52΄ Καπέλ, 92΄ Νίκολας Μαρτίνες - 27΄ Τασουλής, 28΄ Φούντας, 87΄ Ιμπαγάσα
Κόκκινες κάρτες: 81΄ Μαλεζάς - 76΄ Χατζηισαΐας

http://www.novasports.gr/
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.