Τελευταια Νεα

6 Δεκ 2015

Στη Νικόπολη το ντέρμπι...83 - 68 τη Γ.Ε. Αγρινίου

Η Νικόπολη Πρέβεζας κέρδισε μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι την ομάδα της Γ.Ε. Αγρινίου με 83-68 και πλέον στην κορυφή βρίσκονται τέσσερις ομάδες. Νικόπολη, Γ.Ε.Α, Βόνιτσα και ΠΑΣ Ναυπάκτου. Η ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Πολύ καλές άμυνες και συνεχόμενοι αιφνιδιασμοί φέρνουν την ομάδα της ΓΕΑ μπροστά στο σκορ με 8-19. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ο παίκτης κλειδί μέχρι εκείνη την στιγμή Βασίλης Ρέντζιoς (2 πόντους, 3 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ) συγκρούεται με τον Αργυρό και αποχωρεί με έντονους πόνους στο γόνατο και δεν επανήλθε ξανά. Η Νικόπολη τρέχει ένα σερί 10-0 και μειώνει σε 18-19 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι βλέπουν τους Σταμουλάκη και Δάρλα να φορτώνονται με τρία φάουλ και τον Τάγκα με δυο. Η Νικόπολη με τον αειθαλή Κιτσαντά, και τον Εκπληκτικό Νίκα περνάει μπροστά στο σκορ και κλείνει την διαφορά στους δέκα τρείς πόντους στο ημίχρονο 46-33 χάρη σε πέντε συνεχόμενους πόντους του Βασιλειάδη (το ένα τρίποντο από τα 9 μέτρα με την λήξη του χρόνου). Στο δεύτερο μέρος η ΓΕΑ προσπάθησε να μειώσει. Πίεσε πολύ, έτρεξε και έφτασε την διαφορά μέχρι τους εννέα. Η αστοχία όμως των φιλοξενούμενων καθώς και ο πλουραλισμός στην επίθεση των γηπεδούχων (Τσιτσώνης, Κιτσαντάς, Νίκας) + τον Μακρόπουλο που από το ποστ έβλεπε πάντα τον ξεμαρκάριστο σε όποια παγίδα επιχειρήθηκε επάνω του.. έφερε το ροζ φύλλο αγώνα στην πλευρά των γηπεδούχων που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ ιδίως από την θέση ‘4’ με τον Νίκα και ειδικά από την στιγμή που ο Ρέντζιος αποχώρησε τραυματίας. Τελικό αποτέλεσμα 83-68 και ισόβαθμες οι δυο ομάδες στην πρώτη θέση μαζί με Βόνιτσα και ΠΑΣ Ναυπάκτου. Από την  Νικόπολη ο Νίκας έκανε σπουδαία εμφάνιση με 30 πόντους ενώ ο Κιτσαντάς είχε 16 με τέσσερα τρίποντα και ο Τσιτσώνης 14 με τρία. Από την ΓΕΑ 20 πόντους σημείωσε ο Σταμούλης, ο νεαρός Γυφτάκης πολύ καλή εμφάνιση με 17 και οι Σταμουλάκης- Τάγκας από 10.
*Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρχε ζεστό νερό στο γήπεδο για μετά τον αγώνα. Στο πιο όμορφο γήπεδο της ΒΔ Ελλάδας οι συνθήκες είναι κωμικοτραγικές. Οι παίκτες της ΓΕΑ σε συνομιλία με τους παράγοντες της Νικόπολης και όταν τους ανέφεραν το γεγονός βρήκαν…σύμμαχο στο θέμα αυτό. Οι διοικούντες της Νικόπολης τους έδωσαν χίλια δίκια και μάλιστα τους τόνισαν ότι με δικά τους έξοδα ζήτησαν να τοποθετηθούν Θερμοσίφωνες στο γήπεδο αλλά η δημοτική αρχή εναντιώνεται σε αυτό. Τώρα γιατί μόνο αυτοί το ξέρουν. Η εικόνα πάντως είναι άσχημη για το πιο ώραιο γήπεδο της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Δεκάλεπτα: Α:18-19 Β:28-14 Γ:23-18 Δ:14-17.

Νικόπολη (Πολίτης-Παπύρης): Μπακάλης, Αργυρός 4, Κιτσαντάς 16(4), Τσιτσώνης 14(3), Ροντογιάννης 5, Βασιλειάδης 5(1), Μπιστιόλας 3(1), Νίκας 30(3), Μακρόπουλος 6, Αγραπιδάκης, Μπάλλας.

Γ.Ε. Αγρινίου (Σταμάτης): Γυφτάκης 17(2), Τάγκας 10(2), Κοντονάσιος, Σταμουλάκης 10(1), Σταμούλης 20(2), Μαρκουίζος, Ρέντζιος Ν., Ρέντζιος Β. 2, Μουχάκης 6, Δάρλας 3(1), Τασόπουλος, Γεωργομήτρος.

πηγή: basket247.gr 
photo: atpreveza.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.